Kwekel Evenementen


Ria en George Kwekel; Kwekel EvenementenMogen wij ons even voorstellen!

Mijn naam is George Kwekel, geboren en getogen in Nieuw Helvoet en woonachtig in Hellevoetsluis.
Ik komt uit een muzikale familie, vader, moeder, opa's, ooms en tantes waren allemaal verdienstelijke (amateur) muzikanten.

In 1967 kwam ik bij toeval in contact met de Tee Set, een bekende Nederbeat band uit Delft en bij die band ging ik aan de slag als 'roadie'.
Een tweespalt tussen zanger Tetteroo en manager Theo Cuppens enerzijds en de andere bandleden anderzijds leidt tot ruzies in de band.
Ray Fenwick, Hans van Eijck en 'Polle' Eduard stappen op en formeren een nieuwe band After Tea.

In 1969 laat Hare Majesteit hem weten dat ze hem nodig heeft voor andere, waarschijnlijk belangrijkere zaken.
Hare Majesteit en (vooral) een paar blauwe ogen dragen er mede bij dat de muziek op het tweede plan komt te staan.
Maar de muziek en ook het organiseren blijft mede mijn leven bepalen.
Het begon allemaal in 1978 als hobby, toen ik nog machinist bij de Nederlandse Spoorwegen.
Het eerste stoomweekend van de RTM (het museum van de Stoomtram op de Zuid Hollandse en Zeeuwse eilanden) rondom de Tramhaven en o.a. het Brandweermuseum -beiden in Hellevoetsluis- waren de oefenstof voor mijn verdere loopbaan.

In 1983 – bijgestaan door mijn vrouw Ria-  startte ik Kwekel Evenementen en wij maakten ons beroep het artiestenmanagement, evenementenorganisatie en het organiseren van winkel- en bedrijfsfeesten.

Wij stonden, in binnen en buitenland, aan de wieg van grootschalige publieksevenementen zoals tweemaal het Kuipgala in het Feyenoord stadion, waar zo’n 100 artiesten optraden verdeeld over 5 podia.
Ik was o.a, de medeoprichter van de Vestingdagen in Hellevoetsluis, grondlegger voor de stoommanifestaties in Almere, België en Duitsland het transPORTfestival in het Rotterdamse havengebied etc.

Anno nu is de organisatie van evenementen nog steeds een belangrijk onderdeel van ons bedrijf, daarnaast hebben wij ons als artiestenbureau heel sterk ontwikkeld met als werkgebied geheel West Europa.
Ook optredens in o.a. Azië en de Verenigde Staten zijn allang geen uitzondering meer.

Met name in het wereldje van de 'Goud van Oud', Country & Western en het Indische circuit (Indorock) weet Kwekel Evenementen als geen ander de weg
Niet voor niets zijn wij één van de vakspecialisten in dit specifieke wereldje.
Daarnaast vertegenwoordigen wij ook vele bekende artiesten uit het dat circuit; Renée and the Alligators, The Crazy Rockers en vele buitenlandse bands zoals The Country Sisters (CZ), The LenneBrothers Band (D), Chris Watson Trio (B), The Scorpions (GB), The Swinging Blue Jeans (GB), en Matchbox (GB) .
Eigenlijk te veel om op te noemen, in totaliteit vertegenwoordigen zij zo’n 40 bands en artiesten uit binnen,- wen buitenland..

Ons theaterburo beschikt over alle benodigde aansluitnummers van o.a. BTW, loonbelasting, bedrijfsvereniging, goedkeuring van het Ministerie van Financiën en de vergunning voor arbeidsbemiddeling.
Eenieder die bij Kwekel Evenementen boekt, wordt automatisch gevrijwaard van alle rompslomp die het boeken van een artiest met zich meebrengt.